Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

XX kromosom

Jag är här för att höja min röst
För att inte bli sexualiserad för mina bröst

Där jag ser könsstympning hos unga flickor
Som blir fördel i andras fickor

Unga flickor som gifter sig mot sin vilja
På äktenskap som inte går att skilja

Flickor utan utbildning
Talibaners förtryck, ingen åsiktsbildning

Surrogatmammor som låtsas vara glada
Där deras fria val kmr till skada

Den självhatande tjejen som sålde sex
Där alla hennes drömmar knäcks

Abortlagar som går i kras
De anklagar dig o höjer ett glas

Fortfarande bli smutskastad för din korta kjol
Eller toppen du hade i fjol

Vill inte se dig drabbas av hårda slag
Hjärtat brister när du setts som svag

Jag vill kämpa för de som inte hörs
I en värld där plikter görs

Lägger inte tid på att hata män
Vill ge rättigheter till min flickvän

Vi ska flyga högt ikväll
Och höra motståndarnas gnäll

Vi sitter evigt på ett segertåg
Och sprider kampens våg

Jag lever i ett patriarkat och jag är kvinna
Jag är inte här för att lyda, jag är här för att vinna




Skapa | Skriva av Ariana Lajmiri
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-24 23:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ariana Lajmiri