Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Generation Z

Allt vi någonsin drömde om
Kommer en dag stå tom

En dag försvinner vi
Och allt kommer stå felfri

Politiker vill se oss rinna
För de är de enda som på detta kommer vinna

För vem ska säga åt en dotter
att skydda sig?
Och vem ska säga åt en son
att passa sig?

Vem ska styra kränktheten
när Generation Z slocknat ut?
När ändå allt vi drömmer om
kommer ta slut

För tiden hos en flykting har stått still
Så vem ska säga åt stormakterna
att oljan inte räcker till?

Ska vi en dag titta tillbaka
när våra tjejer vågade hålla hand?
Och se på idag att allt bara rinner i sand?

Ska vi fortsätta drömma
om våra barns framtid?
När allt ser kaos ut i vår samtid

Vem säger att kroppar inte är tabu?
När du ändå blir tagen fel ännu

Vilka kommer blunda för kvinnohatet?
Och vilka kommer hurra för manshatet?

Väck mig när kriget tagit slut
Låt mig då få leva nån minut




Skapa | Skriva av Ariana Lajmiri
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-24 23:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ariana Lajmiri