Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsglädjens skål

 

 

 

Ett flertal gånger

har livsglädjens skål gått sönder

av sorger och motgångar

 

med tålamod och framtidstro

har jag samlat ihop skärvorna

och fogat den samman

 

den är kantstött

och saknar några flisor 

men den håller ihop

 

håller den varsamt i mina händer

och känner tacksamhet

över min starka livskraft

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-07-13 09:56



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Dina ord andas visdom och livskunskap…
2022-07-15

  Kajan VIP
En till synes felfri livsskål är inte nödvändigtvis vackrast, det är patina som ger djup och lyster.
2022-07-15

    Lena Staaf VIP
Tålamod och framtidstro är ledorden för att hitta glädje och tacksamhet.
2022-07-15

  Lottie Ålhed VIP
Tacksamhet är en egenskap att vårda sig om i alla lägen. Fin dikt.
2022-07-14

  Olof Lagerhorn VIP
En fint utvecklad bild som visar hur
livet ju äldre vi blir, alltmer blir till
något av en mosaik.
2022-07-14

  Respons VIP
En bra metafor för tacksamhet och livsglädje.
2022-07-14

  Eva Helene VIP
Livsglädje och klokskap i kombination, det är du!
2022-07-14

  Niliboy
Så fint, jag har en kaffekopp med ett hundratal sprickor i, som jag fortf. Använder! Den är så mysig!
2022-07-14

  Kungskobran VIP
Se till att du inte tappar den
2022-07-13

  Lehva VIP
Jag avundas din förmåga att hantera livet. Sorg kan lätt övergå i bitterhet. Du utstrålar något annat. En fin text.
2022-07-13

  Maria Sundelin VIP
Bra sätt att se på livet
Kramar
2022-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP