Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Sparvögat


~Inre ljus~

 

 


Vila i mitt inre ~ vila i min blick 
vila i min längtan som önskningarna fick

Vila i min sorgsenhet ~ i eftertankens tid
skuggorna som talar, dimman som vandrar vid


Som blicken möter ljuset och vilar i din famn
så vandrar stilla kärlek, i viskningarnas namn

Och blickens askgrå dimma som åter ljuset ser
ska torka livets tårar och ej förtvivla mer

 

 




Bunden vers (Rim) av Sparvögat VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2023-01-23 07:02



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
För mig en tröstedikt som gör min dag ljusare. Så fint!
2023-02-16

  Ninananonia VIP
Vackert...
2023-02-05

  S.A.I. Steve Lando VIP
Hoppingivande underbar
2023-02-05

    Kämpendahl VIP
Dikter som denna gör livet värt att leva.
2023-01-26

  WyS VIP
Förtröstan med ljusets ledstyrka!

2023-01-26

  Solstrale VIP
En text som berör oss i det nu var och en befinner sig! Fin balans mellan budskap, ordval och rim. Det flödar naturligt och ger läsaren en fridsam upplevelse.

Att vara begåvad med sådan talang är få förunnat!
2023-01-25

  Eva Langrath VIP
Vacker vemodig och ändå hoppfull dikt.
2023-01-24

  Susen VIP
Vemodsvackert från din penna där sorgen får ta plats och ljuset återkommer. Magiskt foto
2023-01-24

  Niliboy
Vilka fantastiska bilder du tar!
2023-01-24

  Niliboy
Så tänker jag mig som gammal pensionär både min kärlek å Jesus!
2023-01-24

    Askanden
bra...
som vanligt.
2023-01-23

  lodjuret/seglare VIP
Centrerad text ser ut som något som kunde stå på begravningssidan i en morgontidning.
Rimmad och förtjusande talanglikt.
2023-01-23

  Anya VIP
Det inre ljuset inger hopp. Så vackert skrivet. Du pendlar snyggt mellan askgrå dimma, sorgsenhet, eftertanke och ljus. Precis som livet.
2023-01-23

  Olof Lagerhorn VIP
En dikt vars vackra bilder blir till en
vilopunkt, att se både bakåt och
framåt, och att hämta kraft ur.
2023-01-23

  Peter G VIP
tycker om hur dikten går från mörker till ljus, ger en fin känsla! En vacker dikt i ord och ton! Väldigt fin bild också!
2023-01-23

  Öknens Ros VIP
Vackert, vemodsfyllt med ljust slut. Fin illustration.
2023-01-23

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om kärlekens ljus och dess magiska inverkan.
2023-01-23

  till E
Fin bild också till texten. Tröstande och eftertänksam, samt rofylld.
2023-01-23

  MaLo VIP
Ett vackert hopp om en ljusare morgondag. Så fint, så fint.
2023-01-23

  Vindsvala VIP
Kärlekens och ljusets tröst i prövningarnas tid. Så fint du beskriver livets svåra stunder när kärleken gör underverk.
2023-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Sparvögat
Sparvögat VIP