Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhet

Det är ensamt
utan en vän,
men ensammast
är den,
som saknar sig själv,
som ingen har
där inne,
att drömma med,
att strida för.

Ett vakuum utan
ljus och mörker,
ett jämngrått barbari
av mekaniskt liv.
En glädje utan rot,
förtorkad och förkrympt,
gödslad med pengar,
och senaste prylen.

Den som har
sig själv,
är aldrig ensam,
vandrar långt
på hemlig stig,
där tanken lever
stort och fritt.
En gemenskap
som är du,
som följer dig
överallt.




Fri vers av Åsa Henriksson VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-04-29 17:43



Bookmark and Share


  Karl den store VIP
Tack! Fint beskrivet!
2024-05-15

    Birgersdotter VIP
Fin dikt som belyser det viktiga-att vara vän med sig själv först och främst innan du kan möta andra!
2024-05-04

  Sparvögat VIP
Du målar ensamheten, den valda ~
med varsamma penseldrag…
2024-04-30

  Eva Langrath VIP
Fin dikt som berör.
2024-04-30

  Kungskobran VIP
Har man fantasi behöver man aldrig känna sig ensam
2024-04-30

  Gunnar Hilén VIP
Tack !

Leve kontakten med själen !

Nästa steg väntar.....
2024-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Henriksson
Åsa Henriksson VIP