Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÖRKRUM

 

 

 

 

 

                                     
                                     
                                     
                                

                                     
                                     
                                    
                                    
                                     
                                   
                                     
                                     
                                   
                             
                                     

                                     
                                     I ett mörkt rum
                                     framkallar jag mina människor
                                     kamerans lögner går djupt
                                     liksom maskarna söker i jorden
                                     ett hårt svar av ben
                                     som bara rötterna och stenarna vet
                                     söker också jag
                                     
                                     på fotografierna ser alla så levande ut 
                                     även de som inte längre är
                                     någon blundar
                                     och någon tittar bort
                                     de döda 
                                     gillar inte att man stirrar

                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                      

                                    

                                                                                                                                        

                                     
                                     

                                     

 


                                     
                                    
                         
                                     

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av till E
Läst 134 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-04-21 09:15



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Texten tar mig från tiden som dödgrävare till en betraktelse över kortets kraft. Och som sista strofen gör mer än klart så är kort verkligt privata. Och det väcker delade känslor i mig som så många gånger fotograferat människor utan att de vet om det. Men jag tröstar mig med textens inledning: framkallar människor.
2023-04-21

  Sparvögat VIP
Bilderna är så starka ~
fotografierna så levande…
Du målar med mörkrets färg
själarnas ljus…
Orden griper tag med ett fast grepp ~
så otroligt bra tecknat!
2023-04-21

  Kajan VIP
Briljant, drabbande text. Den inledande raden griper tag, och sedan lossar ej texten sitt grepp; inte ens efteråt.
2023-04-21
  > Nästa text
< Föregående

till E
till E