Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om orättvisor


Det är skillnad på folk och folk

Dikt av Julia Engström

Det är tydligen skillnad på folk och folk, vissa är värda mer än andra.

Vissa är dömda att förevigt vandra.

Människor lämnas att dö på medelhavet och kastas ut i öknen utan vatten.

Har de otur blir de skjutna av militär mitt i mörka natten.

När rika knösar dör i en ubåt blir det ett enormt pådrag för att rädda dem.

Men inte någon bryr sig om den som inte har något hem.

Pengar och hudfärg är det som avgör vad du är värd.

Det finns gott om sådana som badar i lyx och flärd.

Det är tydligen skillnad på folk och folk i den här världen.

Många är de som i förtid vandrar på den sista änglafärden.








Bunden vers (Rim) av Julia Engström
Läst 97 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-07-21 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström