Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna foton


I havets rörelse

Havet talar om livet
mörker och ljus
lugn och blåst
gråblandad himmel över en horisont

Nyponrosen samsas
med knappt mogna nypon
sanden fyller strandskon
ett lätt knaster hörs vid varje steg

Det lilla barnet hickar
förnöjt
bild efter bild
ditt första bad på en film
livets underverk framför oss

Samtalen rör sig i en soffa
minnen
släktens historia
vecklar sig genom rummet

Bilens ruta täcks av duggregn
en ljusgrå färg syns vid vägens slut
Wagner gruppen har gått in med en ny kolonn
vindrutetorkarna rör sig
fram och åter

Vi söker en plats att stanna på
väntar ett uppehåll i regnet
vägen slingrar sig stundtals genom
sprickor i berg
säden börjar anta gulgrön färgton

 

©Eva Hedlund fd. Langrath 16 juli 2023




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-27 18:39



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Sommarkänsla med utanförvärlden som tränger sig på.
2023-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP