Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Vandring bland ekar

 

Historien börjar
innan ekarnas tid

Barumkvinnan levde där jag går
för sjutusen år sedan

Nymölla en uråldrig boplats
stenålder och bronsålder
passerar revy
när vi pratar om det nyfödda livet

Intill vattnet och bland ekarna
ropar alla de som märkt jorden
med sitt blod
för att sedan överges

Skärfläckan, kärrhök och tornfalk
flyger över
backsippa, kärrblomster och blåsippa
i det gula huset
serveras kaffe med dansk äppelkaka

Bland ekarna
en liten danspaviljong
i en krönika från 1909 berättas
att infödingar på den
lilla landtungan
drömde storhetsdrömmar

Vi passerar en halvfull campingplats
läser på skylten om ekarnas historia
vilar i den lilla hamnen
kommer tillbaka till det lilla huset
från baksidan

Ingen Koran
brändes den dagen
människan märker ut sig

 ©Eva Hedlund f.d. Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-07-31 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP