Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min brors födelsedag

Jag tänker på Per, det är min lillebror och han fyller år idag.
Tänk att en lillebror kan fylla 71 år?
Jag minns när han blev hämtad från BB. Vi satt i taxibilen, jag, far mor och babypojken.
Mor höll honom i famnen och han hade en ljusblå, stickad mössa på sig. Den mössan och en kofta, hade mor stickat när hon var inlagd på sjukhusets KK en längre tid pga komplikationer under graviditeten.
Mor hade köpt ett skottechoklad till mig, jag minns än det rutiga pappret, men jag mådde så illa att jag inte kunde äta chokladen. (Det tog många år innan jag kunde äta skottechoklad.)

Mor berättade varje år när det var Pers födelsedag om hur det var när Per föddes.




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-05 08:04



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jadu, märkligt när minnena lyser ljusblå babymössa, medan aktuellt faktum visar 71 år på lilla gubben.

Man undrar vad som låg bakom ditt illamående - själva chokladen eller taxifärdens krängande svängar eller andra känslor i situationen???

Skotte knaprade jag i mig en dubbel per dag, mitt på 90-talet då jag gjorde militärtjänst. Var första gången i livet som jag fick "löning" nog att spendera på mer än bara böcker och plattor. Skotte är fortfarande en av mina favoritsorter, men smälter alldeles för fort i munnen.
2023-08-09

    Lena Söderkvist VIP
Vad sådant kan sitta i, det gör det förstås därför att det känns viktigt för en. Rörande och rart.
2023-08-05

    ej medlem längre
Det var en fin historia. Längesedan jag såg den där skottechokladen, undrar om den finns kvar?! Minns den även från min barndom på 90-talet, jag var dock inte förtjust i den.
2023-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP