Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksattack

Dunkla skyar över viken,
stråk av sol.
Kärleksminnen attackerar.
Jag var så kär,
ryser,
tänker på dig.
Din röst som darrar,
som smeker,
som skäller...
... skyller mig för otrohet.

Så hämnas du för det jag aldrig gjorde.
Med en flicka som ingen vill ha,
som du avskyr, som äcklar dig.
Sedan kommer insikten.
Du tog miste.
Om mig.
Men då är allt för sent.
Du har snott in dig
i lögner.

Vi går ett år,
sneglar på varann,
längtar, hatar.
Jag står inte ut,
kan inte förlåta.
Lämnar Sverige,
men skadan följer med,
sitter i min själ.

Duggregn över viken,
solstänk emellan.
Jag ryser och ler.
Varför?
Är det kärleken som inte dör?




Fri vers (Fri form) av Åsa Henriksson VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-09-12 23:00



Bookmark and Share


  Åsa Henriksson VIP
Kloka ord.

I sista raden avsåg jag kärleken till det specifika objektet. Men det kan förstås tolkas vidare än så. Så länge förmågan att känna kärlek inte försvagas eller dör, är livet tämligen njutbart och rikt. Objekten kan växla.
2024-02-02

  Ulf Lundin VIP
Den kan dö, men man kan inte döda den.
2024-02-02

    Drömmar i universum
Väldigt fin dikt om att bli djupt sårad men nåt kanske fortfarande finns kvar.
2023-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Henriksson
Åsa Henriksson VIP