Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden är min egen


Hilda Ask: tidsmarkör

Hilda Ask, avlägsen släkting till kommissarie Hildegard Ask, men icke släkt med poeten med samma namn, så vitt hon vet. Och det är hon glad över. Poeten har varit på tapeten för sina åsikter om migration. Tungor har kopplat henne till Céline. Bygger kanske inte direkt på någon övertygande argumentation. Men ändå.

Själv är Hilda Ask omåttligt förtjust i turkiska gästarbetare från Tyskland, totalt hängiven, särskilt om de bär mustasch som tidom Atatürk gjorde. Då blir hon alldeles kollrig.

Hon läser en bok varje natt. Det blir sex faktaböcker och en skönlitterär i veckan. Hon läser aldrig poesi. Men hon sitter under takfönstret på vinden och låter hadroner dränka henne i musik. Musiken påminner mycket om Honky Tonk, den som spelas längs gränsen mellan Texas och Mexiko.




Prosa av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 197 gånger
Publicerad 2023-10-05 08:38



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Härlig ordmix med allvarlig samhällskritik. Tycker mycket om mitten styckets beskrivning av Hilda Ask. I slutstycket fick jag lära mig ett nytt begrepp hadroner (Tack för det). Ditt språk är mustigt och rikt som alltid.
2023-10-25

  Anya VIP
Läser in kritik för politiska vindar i dina ord. Åsikter om migration bl a.

Tycker att mittstycket extra mycket. En udd humor i allt det turkiska som nu sker. Både på hemmaplan och när det gäller tagandet av beslut.

Du har en egen röst och det har inte alla.
2023-10-05

  Stanley Rydell
Lätt burlesk drapa som smyger in samhällskritik i tiden. Faktaböcker med Ataturkmustasch till Honky Tonky kul mix!
2023-10-05

    Sefarge VIP
Härlig Ordlekande skrivelse!
Men även en lektion
i ett skapandets
konstfullhet!
;)
2023-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP