Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kanske är stjärnorna vackrare där

det finns människor som inte vill röra vid
stjärnorna

Stjärnorna förlorar sin skönhet då

men jag måste för jag vill lära alla orden i
osäkerhetsrelationens språk

men de som inte vill röra vid stjärnorna
berör ofta kärleken med dess möjligheter
i regnbågens alla färger

det är samma språk
och kanske är stjärnorna vackrare där




...
Texten bygger på Anna Greta Wide, Werner Heisenberg, Reidun Renström, Gilbert Baker, Jesus, Paulus, samt Höga Visan




Fri vers av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 132 gånger
Publicerad 2024-04-26 17:02



Bookmark and Share


  florissants VIP
Denna gillar jag särskilt. Den är trivsam att läsa bara för språkets skull, och med innehållet adderat uppstår en slags längtan som dock inte är smärtsam utan snarare behaglig - bara detta ett konststycke i sig. Välkonstruerad.
2024-04-30

    Elsa Wik VIP
Tycker mkt om strofen;
" Kanske är stjärnorna vackrare där".
:-)
2024-04-28

  Skatflickan VIP
stjärnor, som drömmar, kanske aldrig ska nås,
för vad finns det kvar att drömma om då
2024-04-27

  Ulf Lundin VIP
Jesus sa, ”ni är världens ljus.” Vi befinner oss i en skärningspunkt mellan denna till synes omöjliga kallelse och att ha ”vårt sinne vänt till det som är där ovan.” I någon mening längtar människan alltid bort/hem.
2024-04-27

  Sparvögat VIP
En vacker skönhet målas i orden ~
som stjärnorna talar kärlekens
ordlösa språk…
Underbar är tanken på Jesus ~
samt Höga Visan…
2024-04-26

  Ulf Carlsson VIP
Adverbet "där" kan syfta på kärleken med alla dess platonska ideal och uttryck och blir då en ironi över oviljan att utforska och beröra universums realiteter med "samma språk".
Spänningsfull och mångtydig text.
2024-04-26

    Sefarge VIP
Berörbara skrivar-rader
Från långt när i fjärran
in till människo-själen?
;)
2024-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP