Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En glimt från förr


Söndagsminnen

Men barndoms söndagar
för mer än femtio år sedan
innebar läsning av söndagstidningen,
som en gosse i byn sålde,
och på kvällen vankades det
te och rostat bröd med apelsinmarmelad.

Ibland hade det varit kyrkobesök
tidigare under dagen
med högmässa extra allt.
När prästens utläggningar
blev för långrandiga,
bad jag far om en halstablett
av märket Tenor
att fördriva tiden med,
ty då var det lättare att drömma sig bort.

Det var onekligen en annan tid och en annan värld.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-10-16 11:12



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Bugar mig.

Ja, man blickar tillbaka när man blir äldre. Det ligger i sakens natur.
2023-10-17

  Koloristen
God tekst så ock.
2023-10-17

  Koloristen
Hellre (eller hällre) Läkerol än Alkohol, var lite bra där faktiskt.
2023-10-17

  Larz Gustafsson VIP
Jag skev att LÄKEROL tillverkades här i Gävle.
Själv äter jag Läkerol, men nyttjar inte alkohol utan äter tabletterna för att de är goda och gör mig gott.
Jag har inget att dölja.
2023-10-17

  lodjuret/seglare VIP
Tenor tillverkades av marabou, läkerol dominerade marknaden helt först då marabou slutade tillverka tabletterna som var väldigt populära. Tabletterna i serien av läkerol, var även dessa gångbara, men lukten var kanske avslöjande.
2023-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Figaro, Tule, Domino...
Läkerol tillverkades här i Gävle.

2023-10-16

  lodjuret/seglare VIP
Ack, den tablettens bortgång så sörjer jag, minns det som igår med visst välbehag, det var ihop med en kopp hett, lik minnet av en sådan där pirhuett, likt doften samt smaken av choklad, om den i butiken far stundom bad...
2023-10-16

  Larz Gustafsson VIP
Här känner jag igen en del.
Inte minst detta med liraren som sålde DN direkt vid dörren om söndagarna.
En klasskamrats lillebror.

Söndagskvällarnas kvällsvard bestod ofta av té och smörgås.

Att prästernas utläggningar är långrandiga beror på att de flesta av dem inte är frälsta.

Helt annan.

2023-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP