Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om solen.


Solen.

Dikt av Julia Engström.

Strålande klarblått och gnistrande vitt.
Bländande sken i ansiktet mitt.

Ett ögonblick av ljus i den mörka natten.
Vi är törstande i öknen som äntligen får vatten.

Hon tittar sällan fram i dessa grå tider.
Ja solen hon väljer sina strider.

Det är inte ofta hon bryter sig fram mellan de fluffiga och vita.
Ett evigt grådask är det, på det kan man lita.

Men nu kom hon och förgyllde min dag.
Hon kom och besegrade mörkret i ett slag.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström
Läst 54 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-11-29 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström