Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en stormig inre resa

Det märks tydligt vilket dag som närmar sig
jag sitter på puben med utsikt över kommersen
olika generationer blandas
tror mig se olika målbilder där dom springer
sitter själv med alldeles för mycket känslor
känslor av livet
där både gråt å skratt håller varandra i handen
tårar rinner ner i ölen
livet
ny fas
ny tid

vilsen
av all tid
att inte behövas i det dagliga
jag tackar hjärtat
att kärleken finns
utan vilsenhet

känslorna surrar i hela min hud
känslor, minnen från helvetesresan
bubblar plötsligt runt
bilder av dig
får mig nästan att lyfta mot Kanada
bara för att krama dig
vår sista pubkväll
när du hade ett gäng frågor
som jag egentligen inte ville svara på
om mitt rockliv innan jag vältes en kväll
av din mor
då försökte jag få dig att förstå vilken styrka
du besitter
jag knäböjer inför den
vi droppade också en del tårar i ölen den kvällen

klart jag nu funderar på den nya akten i livet
den skrämmer mig
ser så mycket död
rädslan att bli beroende av andra
men mina känslor nu
vem vågar ta min flod
av kärlek, ilska, oförstående, glädje, rädsla, tårar

ölglaset fastnar i handen
när skrattet plötsligt kommer samtidigt som
mina kinder är blöta av tårar
det kommer fram en modig herre
som frågar om allt är ok
allt är ok tror jag
bara det att jag haft ett antal år
med lite för mycket känslor
som behöver tas om hand
men det har inte funnits tid
att just göra det
så då och då
kommer veckor som
blir oerhört stormiga inombords
då jag behöver mycket av allt
kärlek, träning, arbete, bekräftelse
låta känslorna bara rinna, flöda
helt obehindrat

han säger med vemod i rösten
om du inte missförstår mig
så kan jag vara avundsjuk
jag har levt kall
utan känslor
utan att jag vet varför
men det har kostat mig både kärlek, vänskap
han reser sig plötsligt
tar mig i axeln och säger
värna om dina känslor
med både skratt å tårar
du känner antagligen livet
mer än jag
han gick mot baren

2 minuter senare
landar en Fernet Branca på bordet
jag tittar upp och ser herren visa tummen upp
när han gick ut i vimlet

jag tar bussen hem
det doftar hemlagat
ljusen är tända
jag står innanför dörren å börjar gråta
ta mig, fånga mig, älska mig
säg att jag är bra
att du älskar mig
låt mig dricka vin ur din halsgrop
du säger
du är nästan lika stark
som vår son
jag ler å gråter samtidigt




Fri vers (Fri form) av Mfredrik VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-02 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP