Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling



 

När julaftonmorgonen där ute glimmar
och barnen räknat klart på alla väntande timmar
är det äntligen dagen i december som vi alla vet
då det är dags att läsa upp julrimmen på årets paket 

Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se 
julrimtävling, vars poeter i år tilldelas en extra julklapp!


Tack för alla fina bidrag.

En god jul och sköna mellandagar
önskar vi på redaktionen!


 

 

Det fysiska fotoalbumet.

- Mamma, är det jag?
- Hmm, mjuka babylår...

Farmors vävda matta
och kaffekopp i grönt porslin
Åh titta där, lille Nisse-katta!
Han var så himlafin...

Söta blåa skor
med silverspännen på
Älskling, det är din bror
som just har lärt sig gå

Alltså jag då! Permanentad frilla
och med stickad tröja
Där, titta! Du har ju trilla
klädd i bara blöja

Hmm, åren går...

--------------

Grattis!

Sandra Hjärtedal

 

 

 

Sällskapsspelet. 

Tärningen är kastad
Nu får slumpen styra
När varje regel är beaktad
Kan goda råd bli dyra
Kanske du förlorar
gråt ej över det
För när segraren ni korar
du gläds för sällskapet

--------------

Grattis!

Skoogshäxan

 

 

 

 

Det tredimensionella pusslet. 

När du lyckas att få samman
en rumslig bild av tidens gamman
av bitar härs och kors och tvärs
så att alltet ter sig som klotet
och det var bara du som gjorde't
Då ser du tanken med denna vers

God jul
och ha klurigt kul!

 

--------------

Grattis!

Håkan Gustafsson

 

 




Blogg (Tävling) av Redaktion poeter.se VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-24 09:45



Bookmark and Share


  Skoogshäxan VIP
Men så roligt. Tusen tusen tack!
2023-12-25

  Sandra Hjärtedal
Men vad roligt!
Tack ! ?????
2023-12-24

  Evelyn Falk Möller VIP
1. Grattis :)
2. Grattis :)
3. Grattis :)
2023-12-24
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET ALLA POETER!
En liten uppdatering om vår poesiantologi - Poeter 20 år!

Vi öppnar 3 rimmade paket - Rimtävling
Här nedan presenteras de vinnande bidragen i poeter.se Julrimtävling!

Julrimstävling #3 - Tredje advent