Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage av egna bilder


Morgonens måne

 

Det vita skenet
vilar över husen
där ingen ännu bor

Byggkranen
vilar
i väntan
på sin förare

Siffrorna blir många
liksom bokstäverna
för alla koder
som begärs

Beslut tas
som ingen önskat
makten
talar
slöjor påbjuds
bomber faller
frihet att tala förbjuds
dyrkan avkrävs

Barnet väntar
på de vise männen
vad kan det säga oss idag

I mellanrummet
mellan natt och dag
lyser månens
vita sken
över bebodda och obebodda hus

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-28 21:55



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En stilla betraktelse ; där kanske vi kan se klarast, i mellanrummen, innan alla distraktioner. Tycker om den känslan här.
2023-12-30

  Sparvögat VIP
Fina foton på morgonens måne ~
liksom orden faller i sin
klara blick…
2023-12-29

  KattenKin VIP
Ja det bullrar och byggs om, ska moderniseras och uppdateras, men krigen påminner fortfarande om medeltiden. Snart bara månen som är fredad och oskyldigt vit.
2023-12-29

  Bibbi VIP
Gillar.
2023-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP