Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Ordens betydelse

Dagen har passerat för de värnlösa barnen. När jag var barn kallades dagen de menlösa barnens dag. Ord byter betydelse. Alla dagar borde vara de värnlösa barnens dag. Ett barn skrattar glatt i sin säng innan huset demoleras. Liv släcks. Svälten slår klorna i vissa barn. Mina barnbarn vaknar säkert i sina hem. Tacksamheten går hand i hand med sorgen över de barn som lider, till föräldrar som sörjer. Tilliten prövas. Ballongfararna utmanade i trygghet sin tillit att segla ovanför havet den dagen Jag höll en kamera i min hand och sanden under fötterna var lagom varm. Jag ber Moder Theresas fredsbön och hoppas att du hör.

”Moder Teresas fredsbön

Led mig från död till liv,
från falskhet till sanning.
Led mig från förtvivlan till hopp,
från fruktan till förtröstan.
Led mig från hat till kärlek,
från krig till fred.
Låt freden fylla våra hjärtan,
vår värld, vårt universum”

 

 ©Eva Hedlund fd Langrath december 2023




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-01-02 10:26



Bookmark and Share


  Anya VIP
Bra att de bytte namn på dagen. Tyckte namnet var så konstigt när jag var ung. Tack för fredsbönen, den har jag aldrig läst.
2024-01-03

  Sparvögat VIP
Dina ord bär på medmänsklighetens omtanke, såsom Moder Teresas bön…

Tack Eva ~ för de fina orden!
2024-01-03

  Bibbi VIP
Amen!

2024-01-03

  Kajan VIP
Inledande avsnittet visar på det svåra som medföljer när vi vågar se världen; men det är ändå nödvändigt att inte blunda om vi ska kunna förändra den.

Moder Teresas fredsbön blir för mig en bön om att djupna och finna styrka till det, att ha förtröstan mitt i det svåra.
2024-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP