Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Valet att leva eller dö


Många vägar går

Hur ska jag bete mig
När han är så attraktivt
Klädd i svart
Stolt och stor
Skrämmande och elegant

Han skäms inte
Ser sig inte om
Tar för sig som sig bör
Hotar allt han rör

Han rör vid min axel
Titt som tätt
Ber mig att komma
Ge upp min rätt

Han ser mitt lidande
Erbjuder en väg
Rör vid min axel
Ber mig komma ut

Vägen är inte lång
Men många vägar går
Ska jag höger eller vänster
Det är ingen som förstår

Jag tvivlar och tvekar
Vet ej vilken väg att vandra
Så många val och plikter
Bör jag stanna eller gå

Snart måste valet bli
Kan inte vänta för evigt
Men valet och kvalet
Lämnar mig oberörd

Vart jag än vandrar
Finns ett ljus
Lyktan lyser åt olika håll
Åt ditt eller mitt

Antingen går jag mot ditt
Fullföljer dina begär
Eller går jag åt mitt
Sedan möter du mig där

ILSL




Fri vers (Fri form) av ILSL
Läst 63 gånger
Publicerad 2024-02-15 01:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ILSL

Senast publicerade
Många vägar går
* Se alla