Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
“De som trasslar in sig i en tävling i aggressivitet förlorar sitt sinne, och än viktigare sin styrka.” -Julián Mariás-


Passiv aggressivitet

Allt för länge 
Har du tryckt ner mig
Så hårt du kan
Allt för länge
Har du spelat en roll
Som passar dig
Jag skulle aldrig vilja bli som dig
Därför skyndar mig
Att lägga mig platt
Innan du beger dig för att
Trycka på min knapp
Kränkande uttryck som
Svajar i själen
Vi kan kalla det för
Jobbigt läge
De ”tysta stora grälen"  
En känslig punkt
Man går nedtryckt där på frusen mark som
Tjälen  
Du gav ett avtryck  
Av ett feltryck  
Den är redan intryckt  
Du trycker på fel knapp  
”De gör ont”  
till dig jag  
”skriver en lapp”  
det är min knapp  
Jag får slappna av för en kort sekund  
Men sedan  
Du trycker på knappen Igen  
Och jag bara känner att  
Allt för länge  
Har jag aktat mig  
För den där ilskan  
Som kan förändra mig  
Att bli som dig  
Och  
Jag aktar mig  
För att tävla i  
Passiv aggressivitet  
Till vilket pris som helst  
Du Kommer aldrig vinna  
För priset som man får betala  
Har du redan vunnit  
Men den var svår att finna  
Innan du vunnit  
Har du förlorat    
Sen förlorade du igen   
Efter att du förlorat dig själv




Fri vers av Anonym__ VIP
Läst 54 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-19 16:15



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
ja
passiv aggresivitet är illa
det är en vän till mig
som säger
jättebra
toppen
gott
schysst
hela tiden
jag frågar ut henne om det
och hon står där som ett frågetecken
om jag är elak tillbaka på samma sätt
är hon elak en gång till
jag frågade "varför säger
du inte jätteschysst?"
men fick inget svar
det är ett konstigt kodspråk
och jag är faktiskt trött på det
och henne
hur bra hon än är annars...

bella var arg på mig under
första graviditeten
men jag behandlade henne väl
skrev dikter om henne
var så otroligt kär...
sen vid andra graviditeten
skällde jag ut henne
hela tiden...
hon lämnade mig innan barnet fötts...
2024-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Anonym__
Anonym__ VIP