Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det går i stå.


"Kommer aldrig att hända!"

Förvissningen hänger i luften
över min rullande, sovande kropp.
Vad kommer aldrig att hända igen?
Du kommer aldrig att lämna,
vi kommer aldrig att bråka.
Kommer du aldrig tillbaka?
Visan har hörts förr.
För en sekund sedan
kom jag ihåg att du packade
och redan hade åkt.
Denna gång för gott. Sa du.
Något kommer inte att hända
och det spelar knappast någon roll
om vad som saknas
bara är du.




Fri vers (Fri form) av Kosmopoliten
Läst 62 gånger
Publicerad 2024-04-04 05:43



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Samma ord uttrycker två olika läge tills något händer. Denna skillnad mellan extremt motsätta situationer suddas ut i dikten, ungefär som kattens tillstånd i Schrödingers paradox.
2024-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten