Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Slutledning.


Förstörelsen av ingenting

Ingenting återstod:
Ingenting, det hänsynslösa namnet
Jag repeterade den kvällen tills jag leddes bort
Till en mörk sömn, eller sömn som innehöll en dröm.
I detta låg en enorm smittsam frånvaro,
Mer utrymme än utrymmet över molnet och slemmet,
Definierad av intrången av dess inflytande.
Klädd till likgiltighet vid tidens vändningar,
Vars slut jag kände då jag vaknade utan lust,
Och välkomnade noll som ett paradigm.
Men nu går det sönder — bilder sprängs av eld
In i den tysta sfär där jag har bidat,
Visar landskapet som fortfarande är helt:
Den makt som jag föreställde mig
Som ultimat, presiderande i sina abstrakta förödelser,
Är bara förändring, atomerna den delade
Kompletta, i okunnighet, i nya kombinationer.
Bara en oändlig ändlighet ser jag
I de där speciella och härliga varianterna.
Det är förtvivlan att ingenting inte kan vara,
Blossar i sinnet och lämnar ett rökigt märke
Av rädsla.
Titta uppåt! Varken fast eller fri
Svävar den syfteslösa materian i mörkret.




Fri vers (Fri form) av Kosmopoliten
Läst 34 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-08 18:01



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
en hisnande kosmogonisk vision av panta rei och "en oändlig ändlighet"
2024-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Kosmopoliten