Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktbok i min fantasi

Om jag skulle ge ut en diktbok
nångång
(nej, det kommer jag aldrig aldrig
att göra, men om)
då ska jag besöka alla bibliotek i landet
för att se ifall de har köpt in min bok.

Det har de.

Jag tar fram min bok och låtsas som om jag är vilken låntagare om helst.

Jag slår upp min bok på måfå
som man kan göra med böcker
då upptäcker jag att det är fläckar i den,
någon har spillt något där.
Då blir jag glad.
Sen ser jag hundöron på två ställen
då blir jag ännu gladare
för jag tänker att någon läst och blivit berörd.

Det räcker om en enda människa
fått sällskap och glädje av min bok
en stund vid sin kaffekopp
för att jag ska vara nöjd med mitt liv.













Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-04-22 04:48



Bookmark and Share


    Kämpendahl VIP
Ingen meningsfull existens utan Jesus.
2024-04-23

    Lena Söderkvist VIP
Ljuvligt skrivet om förhoppning, dröm och längtan. Och insikten om att ganska litet kan bli stort.
2024-04-23

  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
när min mor och jag
hade utställning
i hågelby
var det första gången
jag förstod att
hon var stolt över mig
vi har gjort 13 böcker totalt
ska bli flera!
2024-04-23

  Respons VIP
Den glädjen kan säkert förverkligas!
2024-04-22

  Anya VIP
Med stor igenkänning läser jag din text. Så bra med fläckarna och hundöronen. Levande berättat! Sparas!
2024-04-22

  stormengudrun VIP
Jag tycker du ska ge ut din diktbok, inte bara i fantasin:-) Det skulle vara många som ville läsa den, bland andra jag. Våga!!!
2024-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP