Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AB Svensk Kärlek

 

I sagolandet Sverige är det inte särskilt svårt att få tag på den så livsviktiga kärleken. Det gäller bara att ha de rätta kontakterna och stå på sig. I Riksdagen börjar arbetsdagen med att alla kramar och lyckönskar varandra. Då stiger aktiekursen för det begeistrade AB Svensk Kärlek. Att se Kungen och Drottningen dansa rumba är alltid underbart. Själv så har jag försökt att öppna en burk blåbärssylt i ett halvår. På nätterna så smyger jag på stan som den agent jag innerst inne alltid varit. Några poliser kör mig hem och jag inser att jag inte är ensam i världen, att folk sitter på toaletten och faktiskt bryr sig. AB Svensk Kärleks aktier säljer som smör. Jag är psykoterapeut åt en vän som har fastnat mellan världarna. En annan gång så kunde det vara jag. Eller som Eurythmics på den tid då det begav sig: A Miracle of Love will take away your Pain. Vilket år är det förresten? 1987? Doktor Propp har just inspekterat min psykiska status. Avdelningen är lugn med en fullt hanterbar depression. Samhället håller på att vakna upp ur sin koma tack vare all denna härliga kärlek som svämmar över. AB Svensk Kärleks genomslagskraft är gigantisk. Jag fick en kram av den manlige sjuksköterskan. Fjodor Dostojevskij skrattar i sin grav. Vad jag verkligen behöver är en duktig exorcist. Skötaren Kent han med de varma ögonen jobbar ikväll. Jag tror att vi har inlett en kärleksaffär. Jag vet att jag är en fullständigt oemotståndlig kvinna som män dras till. Hur gör man sig kvitt djävulen? Sök Jesus Kristus.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 20 gånger
Publicerad 2024-04-24 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP