Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför

Varför måste man längta
efter det man inte kan få?
Varför rör sig ens drömmar
alltför mycket i det blå?
Varför drivs man av en oro
och kan inte sitta still?
Varför är det för mycket
i livet som man vill?

Varför blir man aldrig nöjd
och slår sig sen till ro?
Varför vill man veta
och ej nöja sig med att tro?
Varför är det aldrig nog
vad man fått och sedan har?
Varför ska man ställa frågor
när man inte får nåt svar?




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-04-25 21:13



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin dikt om människans sökande efter mening på olika sätt.
2024-04-27

  Sparvögat VIP
Svaren som sökes kanske bor
inom en själv…
I fina rim tecknar du frågorna!
2024-04-26

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text vars innehåll, tror jag, de flesta av oss känner igen sig i.
2024-04-26

  Respons VIP
Människans ständiga sökande eller jagets vånda inför livets motsägelser?
2024-04-26

  Foohexa
varför tror du ?
reda på det tar du snart
antaganden tar ett tag
2024-04-26

  Blomma-Stjärna VIP
ja, den var bra - igenkänning!
och Kungskobrans svar på din vers ligger helt i linje med din - kul!
2024-04-25

  Kungskobran VIP
Varför finns jag här
ett liv med så mycket besvär
Varför längtar jag bort
till främmande avlägsen ort
Varför skall jag en dag tyna bort
när jag inte fått allt det jag ville gjort



2024-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP