Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen är aldrig det man tror

 

 

du förunderliga, föränderliga värld

du gav mig livet

att leva här och nu

i samklang med andra

 

du sköna, du sköra värld

som värnar mig

som ger mig dagen av mättnad

du visar mig det vackra

 

du härliga, hjärtliga värld

du gav mig glädjen

att njuta av allt det fina

gav mig det glada skrattet

 

du oförbätterliga, orättvisa värld

dina brister du döljer

du gav mig sorg och bedrövelse

gav mig ärr i själen

 

du allsmäktiga, du universuella värld

så mycket du rymmer

av livets värsta scenarior

att välja mellan pest och kolera

 

du hänsynslösa värld, du hatade

jag vände dig ryggen

du var inte det jag trodde

inte den värld jag ville leva

 

du grymma, du dömande värld

du är likt Janus två ansikten

god men samtidigt lömsk

vem litar på sådan

 

livet är det vi har men mister

födelse och död du spår

över det jag inte rår

lever bara för dagen

motvillig acceptans mitt svar

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-05-01 11:17



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Livet på en pinne. En glasspinne gör gott. För stunden.
2024-05-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om livets ljus och mörker, glädje och sorg.
2024-05-02

  BenGust VIP
Trist att den värld vi investerade i
bara motvilligt kan accepteras.
2024-05-01

  överlevaren VIP
Bra och tänkvärda rader….
2024-05-01

  Kungskobran VIP
Man måste leva nu och här
helst undvika besvär
men när de dyker upp
skall de sättas under lupp
för att rättas till
och inte bara tiga och sitta still

2024-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP