Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonblick

när solen sjunker
uppstår ett kort ögonblick
ett minimalt tidsfönster
då slutaren måste aktiveras
inte strax innan
inte strax efter

lysande vita stråk
skarpa i kanterna
dras plötsligt övar hela våtmarken

på andra sidan vattnet
i strandbrynet
tänds en eld
som den hetaste masugn

den brinner vid foten
av granskogen
som klättrar upp mot bergsåsen

de mörka trädsiluetterna
glöder intensivt på solsidan

träden är just då blå
med inslag av rött och orange
himlen över åsen
är högmättat orange
med inslag av laservitt

framför skogen flyger en sångsvan
med kraftfulla vingslag norrut
målmedvetet mot sommarvistet

på en sekund har taktslaget passerat
den efterlängtade ton
som gjort symfonin världsberömd
det ögonblick som lockat mängder
av entusiaster
bakom enorma teleskopobjektiv

den sekund de alla lever för




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-04-30 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP