Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Rasslande liv

Livet rasslade till från början, det tycktes sammanträffa med en Större Än Livet-händelse.
Rasslade på med inpiskade Illasinnade Inbillningar,
av bara farten
med
Idiotiska Idéer, och
Traumatiska Tankefällor.
Rasslet rasade i rus och sus,
tongångar tågade tilt till tonåren,
yngre vuxen-domen vältrade våldsamt vilsen yngling,
som man, mer mogen, men mesig, mild, mans-barn av min tid,
medelåldern mildrade med tiden mesigheten, mer meddelsam menar man,
nu mer åldring, ådror och ånger,
ångrar nog mest det ogjorda, osagda och onödig oro.
Oroar mig oändligt över att oroa mig i onödan.
Rätt som det är rasslar ju ändå sista sanden i timglaset ut,
å tiden, som tar tid, tar helt plötsligt slut.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 18 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-30 13:01



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Jävligt bra sammanfattning av det galna vi är med om.
2024-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP