Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Början på dagen


Jag vaknade vid femtiden. Mister T sov fortfarande, så jag smög ut i vardagsrummet. Vilja hade smugit in och lagt sig hos Mister T:s kompis som sov över i solrummet. Skjutdörrarna var stängda, så hon hade tagit vägen genom hallen och in genom dörren som var öppen.

Jag gick in i köket och blicken som mötte mig var ett städat kök och ingen disk. Jag hade klarat av att städa köket kvällen som var. Den enda disk som fanns var två kaffekoppar som jag såg på soffbordet i vardagsrummet.

De senaste dagarna hade jag, Vilja och Mister T varit hos svärföräldrarna och sovit över två dagar.

Det hade blivit mycket promenerande bland åkrar och skog. Vi besökte ett tempel som har blivit känt på senare tid, som låg mitt i skogen och hade ett vattenfall och en flod som rann igenom. Vilja hade utan tvekan badat och jag hade vadat ut till henne för floden var så grund.

Svärmor hade lagat god mat och jag hade ätit alldeles för mycket. Jag visste att jag hade ätit för mycket, men när jag kommit hem och ställde mig på vågen visade den plus två kilo, vilket jag hade gått ner igen efter ett par dagar hemma.

Jag tog fram granola och mjölk och satte fram det på soffbordet i vardagsrummet. Dagens frukost. Det var tyst i huset. Ingen var vaken utom jag. Jag satte i hörlurarna i datorn och satte på youtube. En blandning av svensk och japansk musik började spela.

Ute var det på väg att bli dag, men jag kunde se månen vagt. Idag var sade väderprognosen att det skulle bli 24 grader. Kanske skulle jag bege mig ut på en långpromenad med Vilja tänkte jag, men jag var tvungen att invänta hemsjuksköterskan. Dags för att få medicinen räknad och prata om mina framsteg. Huruvida mina hallucinationer härjade eller ej.

Frukost. Jag njöt av tystnaden väl medveten om att den snart var över. Det var en fantastisk start på dagen.




Övriga genrer av Music mind VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-03 02:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Music mind VIP