Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Synkronism


Såta, såt. Sått?

Jag satt idag med ett korsord framför mig och hade radion på.
Vid halvettiden i p 4 kallade Erik Blix sångerskorna Carola och Amina Annabi (stark medtävlare i ESC 1991) för ”såta vänner”. Jag undrade om de verkligen var det, eller om Blix använde fel uttryck? Vad betyder förresten såta, vad är det för ett konstigt ord egentligen? Jag kollade upp det direkt. Kan man säga ”såt”? Ja, och det tycks betyda ”kär”, helt enkelt. Och innan jag gick tillbaka till mitt korsord hann jag se att såt också kan betyda jaktmark.
Så efter bara ett par minuters avbrott från korsordet faller min blick åter på rutmönstret … och direkt! hamnar min blick då på ledtråden som lyder: ”Jaktområde”. Tre bokstäver. De två sista har jag redan: Å och T.
**********************
Jag brukar tänka ett sånt här händer nog hela tiden - i kvantvärlden.




Prosa av Gunwale VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-05 23:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Försåt och jaktområde. Kommer att tänka på månen och hur löjligt det är med flaggor, som att markera revir. Det finns en amerikansk flagga på månen, sägs det. Någon har velat bråka om att flaggan inte kan 'bete sig', eftersom där saknas atmosfär. Hur kan solen brinna om där ej finns syre, hur kan humlan flyga om där finns omöjlig kropp. Snart nog kan det finnas en flagga att slippa se någonsin, på månens baksida. Det är nog där rymdisarna gömmer sig. Dessa fantastiska robotar i sina flygande maskiner... som inte är rubriken på en gammal knäpp film med den där Benny H, i roll i stan.
2024-05-18

  Annie b'larsson VIP
Jag löser korsord varje dag, bara de riktigt svåra. Brukar lösa 30 på 25 minuter. Matte är kul och alla program om svarta hål. Först säger de i inledningen att de funnit svaret nu, men jag har aldrig hört vad det egentligen går ut på.
2024-05-07

  Larz Gustafsson VIP
Själv löste jag hela DA:s korsord i dag.

Såta är väl ett uttryck med positiv innebörd.
Har för mig att man hade en fråga om detta i "Alla mot alla" häromveckan.
2024-05-06

    Lena Söderkvist VIP
En bra berättelse.
2024-05-06

  TrollTörnTrappan VIP
Tja, som man sår får man skörda?! Såt är livet ;-) Livet är som ett stort korsord [gåtfullt men solklart].
2024-05-06

  Gunnar Hilén VIP
Det kanske finns nåt mer....men vad ? Grattis till upplevelsen !
2024-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP