Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt från 1978 där jag lät huvudpersonen i en av mina första pjäser få uttrycka sina tankar om jul. Pjäsen hette \"Lukas underliga julnatt\".


Lukas underliga juldikt

Ibland när jag ska sova
brukar jag låtsas
att jungfru Maria dansar balett i min barnkammare.
Då blir allt så sorgligt inom mig
och jag börjar undra om Gud finns.

Jungfru Maria är så vacker.
Om Gud finns
har han nog långt skägg.
Det måste han ha
annars är jultomten ballare.

Mamma tror nog på Gud
men inte pappa
för han är socialdemokrat.

Det är synd att mamma inte har tid att prata om Gud
bara för att hon har så mycket att göra
för att det är jul

Varför finns det inga pepparkaksgubbar som föreställer Gud?




Fri vers av Mats Almqvist
Läst 540 gånger
Publicerad 2006-12-25 10:14



Bookmark and Share


  Araminta
autentiskt, skrivet med absolut gehör
för en barnröst, gillar mycket bilden
av Jungfru Maria som dansar balett
i barnkammaren, suggestiv magisk realism
helt i Aramintas smak och linje...
2006-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Almqvist