Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som offras



Det som offras i elden
upphöjs till skyn.

Trädkvistar förenas med
eldens slickande lågor
sakta förbränns tills
de blir gårdagens askan.


De visa stenar låter vågorna
att urholka dem tills de blir
korn.

Regndroppar i vinden piskar
jordens mottagliga kropp
mjuknar och befruktar även den
hårda förtorkade jorden tills
regnbågens bro lyser i skyn
upplyst av solens strålar

och då spirar grönskan uppåt
i väntan på nattens svalkande fukt
som bär morgondagens löfte inuti.

Med morgondagens löfte lever jag.
I nuets vågor visar ödmjukheten
sina ansikten och lågornas speglingar
värmer ytan.

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 427 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-02-11 14:49



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Svalkande värme. Distinkt och självklart droppar orden fram. Flera ovanliga ordval upphöjer helhetsintrycket.
2008-02-11

  aol
mycket vacker poesi med morgondagens löfte lever jag
2008-02-11

  Larz Gustafsson VIP
nattens svalkande fukt
som bär morgondagens löfte inuti.

Med morgondagens löfte lever jag.


Så vackert att jag vill ÄTA det!
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman