Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om barndomen


SNÖBOLLSKRIG


Mamma
Det var januari
Hon var mitt allt
Och jag hennes snälla barn

Pappa
Det var jul
Han var tomte
Och jag hans snälla barn

Snöbollskrig
Det var mars månad
De snälla barnen lekte på gatan
Och jag var vuxen

Cigarettröken var tung
Som blötsnö i min etta
Perfekt att väder
För att krama snöbollar

Skratt och skrik
Från barnen utanför
Eggade mig att
Ta ett djupt andetag

En ruta krossades
Och jag tvingades
Inhalera frisk luft
Verklighetens påtryckningar

Fantasin flödar
Jävla ungjävlar!
De sprang iväg
Medan jag drog ner persiennen

Solen var grå
Vargens tid är kommen
Tårarna blev salt
Till tequilan

Surt sa räven
Jag älskar att dö
Återvänder till hemstaden
Som en annan person




Fri vers av Robert Bobbby Eriksson
Läst 348 gånger
Publicerad 2008-03-26 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robert Bobbby Eriksson