Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

regndroppar

Lyssna
Hör du
Regndroppar
Regndroppar som faller från himlen tungt ner i den gråa asfalten
Regndroppar som faller så tungt
Det gör ont i dig, när du hör regndropparna träffa marken

Känn
Känner du doften
Doften av den vackraste blomsteräng du kan tänka dig
Du springer barfota i din vita klänning och dina blåa ögon ser på livet med all dess kärlek

Ingenting kan stoppa dig i din fridfulla värld
Ingen kan ta din lycka ifrån dig just i denna stund
Ingen kan såra dig
Ingen kan ta din oskyldiga glädje ifrån dig
Din glädje, den oskyldiga glädjen, just i denna stund

Dina kinder är rosiga likt en varm sommardag
Ditt ljusa hår faller mjukt ner på dina bara axlar i stora lockar
Ditt leende bländar den vitaste snöflinga du kan tänka dig
Du skrider över ängen likt en ängel
En ängel från ovan
Din glädje sprids och din känsla varar för evigt

Du får syn på den vackraste blomman dina barnögon någonsin skådat
Den är alldeles där borta
Du måste ha den
Du måste få ta den i din hand och känna den mjuka doften av lycka
Du plockar upp blomman ur den grönskande ängen
Något så här vackert har du aldrig skådat
Så det är det här som kallas lycka tänker du tyst för dig själv

För dig varar det för evigt
För någon annan, finns det inte ens

Lyssna
Hör du
Regndroppar
Regndroppar som faller från himlen tungt ner i den gråa asfalten
Regndroppar som faller så tungt
Det gör ont i dig, när du hör regndropparna träffa marken

Du håller dig hårt för öronen och vägrar höra regnet
Du vill inte
Du vägrar
Du vill bara springa på din vackra sommaräng och för alltid vara oskyldig
Du hör hur dem träffar marken
Du öppnar ögonen
Där står du, ensam med bara din egna skugga
Och bara hör hur regndropparna faller




Fri vers av tom själ
Läst 576 gånger
Publicerad 2005-06-21 02:51



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
kan tänka mig att du mådde gott då du skapade denna - om ren - det är underbart med regn - en mycket vacker dikt - om än också lite sorgsen
2005-06-21
  > Nästa text
< Föregående

tom själ
tom själ