Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tusen kronor mer i månaden för de lägst avlönade lovar den borgerliga alliansen i Dagens Nyheter den 1 september 2005.


BORGERLIGA ALLIANSEN LEKER MED SIFFROR OCH VALFLÄSK!

En betydande och kanske avgörande grupp väljare har det kämpigt ekonomiskt och bryr sig egentligen inte så mycket om valet alternativt funderar på om det är någon ide att rösta överhuvudtaget! Den gruppen kan lockas av \"fett valfläsk\" (på låtsas) vilket alla partier försöker utnyttja mer eller mindre, så även den borgerliga alliansen.

Enligt artikeln på sidan 8 och 9 ska de lägst avlönade genom ett jobbavdrag få 1000 kronor mindre i skatt per månad, tyvärr finns det några \"problem\" med detta som den borgerliga alliansen inte tänkt på (?!) och inte heller själv kommer att behöva drabbas av:

1) Namnet \"jobbavdrag\" tyder på att avdraget ska vara relaterat till om personen har ett arbete eller inte. Intressant tanke i så fall att arbetslösa, sjuka och andra svaga grupper ska betala högre skatt än arbetande, friska och andra starkare grupper!

2) Dom lägst avlönade har ofta/ibland bostadsbidrag/socialbidrag som då sänks med 1000 kronor när personen får 1000 kronor mer i månaden i inkomst, alltså ett nollsummespel för dom som mest skulle behöva pengarna men inte för medlemmarna i den borgerliga alliansen!

3) Obligatoriskt medlemskap i A-kassan, sänkta ersättningsnivåer i försäkringssystemen, fler karensdagar, dyrare trafikförsäkring, och så vidare, är planerade åtgärder som slår hårt och direkt mot dom lägst avlönade men inte mot medlemmarna i den borgerliga alliansen!

Jag undrar hur dom lägst avlönade ska kunna leva på en heltidslön efter en borgerlig valseger 2006?

Robin B. E. Sjöberg, den 6 september 2005.




Övriga genrer av Robin B. E. Sjöberg
Läst 550 gånger
Publicerad 2005-09-06 04:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin B. E. Sjöberg
Robin B. E. Sjöberg