Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så du tror..


tror du så
att om mina föräldrar
förespråkade barnuppfostran meddelst aga
så handlar jag likadant?
så du tror
på att jag viljelöst handlar efter deras handlingar
utan att bruka den egna viljan
det ansvar jag har som egen person
och att de som fostrat mig har samma tänkesätt idag som tidigare?
du tror så
men jag fostrar med kärlek
med så milda händer som jag förmår
för att finna den mjuka vägen
vädjar till sinne, hjärta och själ
använder regler och beröm
och ett oändligt antal kramar
och vet du
fast mina föräldrar en gång följde något
så behöver det inte betyda
att de aldrig ändrar sig till det bättre
och aldrig någonsin visar dylika handlingar
hädanefter
utan enbart visat kärlek
och vet du
jag höll ihop
som många generationer före mig
gjorde efter ett kok stryk
men om du tror
att jag anser detsamma
om de barn jag träffar på
så behöver du omvärdera mycket mer
än vad jag någonsin behövt göra
för mig var det enkelt
jag är smartare än så
än att använda våld
det finns bättre vägar
som fungerar oändligt många gånger bättre
och jag lär mig ständigt nya
lika villig att lära mer
så tror jag
så hur tror du?




Fri vers av glittertindra
Läst 235 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-08-06 13:00



Bookmark and Share


  walborg
En dikt om en kvinna som reflekterat över sitt ursprung och väljer sitt eget liv med egna värden och eget omdöme och som har en medveten professionell hållning i sin yrkesverksamhet.
2009-08-07

  Lyckohäxan Enediel
Du är klok du...och jag blir så glad av att läsa dina rader här...de andas självrespekt och massor av värme...underbart!
2009-08-07
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra