Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min andra text. uppskattar all kritik.


Skatten

kärlek, ordet fucking sönderskavt


Marit på ICA sa bestämt att kärleken aldrig kan dö

Att det bara är föremålen som växlar

och bet sin röda underläpp stadig och fimpade hårt.

Hennes kärlek dog i våras.




Då tänkte jag. att

hade du varit ett föremål

något litet

hade det varit enklare att greppa stadigt

och inte släppa taget





Nio år gammal
och hittade en magisk skatt på vinden.

Om jag sträckte upp armen
kunde solen spegla sig i
den.

Sittandes mellan grenar bildade
glaspärlorna spegelkatter.

Men jag sträckte mig för långt
grenarna slet
och pärlorna blev ett med snön.


Förtvivlat letade jag efter min skatt,

men den var

borta.



Nyligen, en morgon


isolerad av ursäkten i fickformat.


upptagen med att inspektera mina fötter


sparkade jag till en liten pärla.


Mellan mina fingrar
Mot solen
Min förlorade skatt


Visst tänkte jag på dig och då


Men jag tänkte mer på Marit
hon har kanske rätt



Och jag tänkte på kärlek, ordet fucking sönderskavt.

Sedan släppte jag taget.

För att hitta ett nytt ord.





Fri vers av Koliander
Läst 259 gånger
Publicerad 2010-01-04 23:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koliander
Koliander