Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhetens respirator



Det finns många stunder när jag kan njuta av att ha all koll på mitt liv.

Att veta att det man planerar ska bli av.

Det kan ju också bero på att jag är ensam.

När jag inte kommer hem och finner en överraskning.

När vardagen är förutsägbar, utan guldkant.

Att vilja ha någon speciell vid sin sida är en naturlig instinkt.

Det är inget jag förnekar att jag vill ha.


Men

Ja det ordet har haft en stor roll i mitt liv.. MEN..

för att inte tala om .. OM

När det varit tvekan, ovisshet och framförallt.. grusade förhoppningar.

Jag är som ett bränt barn, skyr elden men saknar dess värme.

som en sökare som tappat kartan, gps'ns batterier dött

mitt ute i en ödemark av förlorade drömmar

en tanke som återkommer ofta

hur enkelt det vore att bara ge upp och lägga sig bland spillrorna
av mina drömmar

när jag upplever min längtan som en fiende

när min längtan är som konstgjord andning

en nästäppa som hindrar mig att känna doften av nylagad mat

Men.. ja där har jag det ordet igen

jag får skapa min egna guldkant, vare sig jag gör det ensam eller med någon mer MEN ja..men jag kan inte vänta på att någon annan ger mig det.

därför har jag dagar som dessa

När min längtan är som konstgjord andning

I väntan på den friska fläkten som blåser rent syre i mina lungor

MEN.. därför får jag inte bara ligga bland mina spillror

därför måste jag gå vidare

bygga mitt egna

bli min egen lyckas smed

Se till att skydda mitt hjärta

låta den som verkligen vill mig väl

få visa det

kämpa lite och inte bara ta mig för given

sluta behandla mig själv illa

vakna upp

lämna ensamhetens respirator

om och men är bara ord som ställt till nog mycket i mitt liv.

Längtan håller mina drömmar vid liv i väntan på att det verkliga kommer att hända




Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-17 21:54



Bookmark and Share


  Karl den store VIP
Fint. Jag känner igen mig i den starka längtan.
2010-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP