Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Delad smärta


Din smärta är Din egen

Du kan aldrig känna Min smärta

Vi vill och försöker förstå och känna
men det är lika omöjligt som att andas sand

varför just sand?
varför inte

det finns så många former av sand

så många former av smärta

en del orsakar vi oss själva
annat får vi generöst av andra

vi vill så gärna avlasta varandra
att vi vållar oss själva ny smärta
utan att den smärtan vi ville ta bort blir mindre
eller så växer den av skuldkänslor för att ha vållat smärta


vi vill förstå
vi vill veta
kunna

vi kan förstå
och dela vetskapen om smärta
men att dela den i sanning
går inte

men viljan finns
det är fint

men att stötta
krama om
bara finnas till hands
försöka förstå
tyst bara höra på
inte döma


det kan lindra smärta
både för dig och mig




Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 484 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-02-03 17:59



Bookmark and Share


    Ajida
Mycket bra skrivet och så sant!

MVH hon på bussen i söndagskväll :)
2010-02-09

  kråkan VIP
Sant..fint..tack
2010-02-03

  Tera
för att förtydliga min tidigare ganska fattiga kommentar ;) ..fin och tänkvärd text..
2010-02-03

    Issand.
väldigt sant, ja...

bland annat finns det is-sand.
2010-02-03

  Suzy med punkterna
Så sant och så fint skrivet
2010-02-03

  sulimaa
Så sant så ...
2010-02-03

  Anna Nickolausson
ligger mycket i dessa orden
2010-02-03

  anita VIP
Så bra skriven.
2010-02-03

  Tera
bättre på svenska...
2010-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP