Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vinterfjäril

Du sover lätt i din dvala
Jag rör dina vingar försiktigt
ser hur min värme lämnar spår i frosten på vingen

Våren sover med dig
som en kudde av grönt
i väntan på värme
rinnande vatten
blommande växter

lika mycket längtar jag
att se dig flyga
från blommor

till min hand
sätta dig på min fingerspets

du är som ett kvicksilver
vackert bländande
på avstånd
svår att fånga

snart kommer värmen
än är det vinter
och snön ruvar dig
i en mjuk omfamning

kom då
med våren till mig
låt dina vingar smeka min kind innan du vilar hos mig





Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-03 22:56



Bookmark and Share


  sulimaa
Åhh våren ...den längtar man nu ...och allt som med den följer ...smeksamt vackra ord
2010-02-03

  Suzy med punkterna
Och detta än mer...........du gör vingarna lätta även i snöyran.
Så otroligt vackert!
2010-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP