Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om att fånga och ta in väsentligheter.


I ett andetag.

I ett andetag såg jag hur en dag passerade

utan att jag reagerade, ingenting blev som jag

planerade utan saker och ting kolliderade.

I ett andetag snurrar världen omkring mig flera

varv utan ett enda reflekterande vilket resulterade

i en brist av tid, inget dagdrömmande bara några tankar

som for förbi.

I ett andetag flög minnen förbi för att sinnet

åter komma tillbaka till fokus och låta det som varit

förbli. I ett kaos av människor och känslor kommer

tankar om längtan.

I ett andetag passerade ett dygn förbi för att blott ett

minne förbli, någon stannade till för att en minut stå still,

kalla det carpe diem om du vill.

I ett andetag andas en hel stad samtidigt för att sedan

andas ut, utan att veta vad som händer eller hur

nästa händelse kommer att se ut.

I ett andetag vill du, men du bör inte och kan inte,

ibland hittar förnuftet en glänta.

I ett andetag får allting en mening, allting ett

sammanhang för att sedan landa i andra tankars

ackompanjemang.

I ett andetag försvinner allting bort för att sedan

komma tillbaka kort. I ett beslut om att vägra släppa

taget kämpar en man för att bli vedertagen.

I ett andetag ställs viljor mot måsten vilket resulterar

i en rörig kompromiss likt en gulasch och en lingvist.

I ett andetag faller alla idéer i brist av tid.

Optimist javisst, men hellre realist om att vara i

tid och kval som att uppfylla krav för att sedan

upptäcka en vän och känna att tiden var välanvänd.




Bunden vers av David Jemsby
Läst 1065 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-03-10 21:23



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Tjusigt skrivet. =)
2010-05-19

  David Jemsby
Tack!
2010-03-12

  kråkan VIP
håller helt med de andra..tack!
2010-03-12

  Andrum
Gillar denna starkt!
2010-03-12

  Staffan Welroos VIP
den är underbar denna! skitbra. solklart bokmärke...
2010-03-10
  > Nästa text
< Föregående

David Jemsby
David Jemsby