Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

strandbild

och där har vi två som spelar
ett evighetsspel vid havet medan
lagren av sten blir grus och
förkrympta tallar växer
i krokar och snirklar

de vänder sina kort
och kastar sina tärningar
och samlar sina insatser
flata stenar på hög

den ena fått
hjärter knekt på hand
som sprattlar i sanden
krok i fingret

och havet en förövare
som bultar på stenen
ber i översvallande ordalag
att få vara med

med tiotusen små
sjögräs under sig
som bugar och stryker
dess stövelsulor

men de lyssnar inte
för de är upptagna
av spelet och gräset
och stenen och molnen
som hänger över huvuden

och hammarslagen
mot en död urtvättad trädstam
där en spikar upp
ett budskap till världen
ett men säkert inte det sista




Fri vers av martin johnsson
Läst 249 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-21 20:32



Bookmark and Share


  Åsa Hall
gillande detta.. absolut
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

martin johnsson
martin johnsson