Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets glödande matchboll

Omärkligt åldras du
minut för minut
medan molnen rusar

Någonstans klämtar en klocka
Förvandlingens klang
ljuder över världen
då löven störtar
och grenarna
rastlöst tävlar mot skyn

Snötäcket växer och krymper
likt fradga i tidens gap

Den myllrande mullen
spottar fram blommor
som blinkar
innan de dör

Än en gång slungas
solen över himlen
Livets glödande matchboll
som aldrig kan vinnas




Fri vers av Nitram P
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-22 00:29



Bookmark and Share


    Annika J
Fint skildrar du med symboler tidens flykt!
God poesi.
2010-03-22

  walborg
Kampen mot tiden eller ett sätt att förhålla sig till den. Fint att läsa.
2010-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P