Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädsla


Nej, jag räds inte döden
dagens ljus eller mörkret
Jag räds inte en främling
brottsling eller tjuv
ej heller narkoman
alkoholist och kriminell
Jag räds inte av dårskap
våldsverk eller psykopater
ej heller för att visa känslor
gråt, öppenhet
och av sanning!

Det jag räds för är att vi ska överlämna en jord
så förvirrad och förstörd till våra barn.
Här är min rädsla så stor

så stor




Fri vers av Åsa Hall
Läst 439 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-02 21:53



Bookmark and Share


  Nils Teodor VIP
Bra och tänkvärd text!

En del är faktiskt så rädda
för döden och annat
att de inte vågar leva
och inser vi att vi lånat jorden
av våra barn förvaltar vi
den nog bättre.
2010-04-03

    ej medlem längre
den här tycker jag OM, en dikt om en fruktansvärd sanning som vi alla behöver påmminas om
2010-04-02

  Johan Bergstjärna VIP
Det gäller att våga vara kreativ i sin oro och rädsla,
och solidarisk och medmänsklig.
Bra skrivet, denna dikt berör mej.
2010-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Hall
Åsa Hall