Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunnelbanan.

Färgernas blandning
I steril gråsamhet
Andningen stelnar

Snabbt
Utav vind av syntet
Stjärnor av glas
Mot sinnets metall
Kall

Luft leker med syn
Tusen prickar
Bländar och flyr
Studsar bort i en ventil

Håller fast vår blick
I sinnenas dans
Ljusets dån
I skalets glans

Skapar en sång
Lätet av denna perrong
Dräkten av stål
Som svischar förbi
Lämnar betong
Lämnar oss fri




Fri vers av amber
Läst 435 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-28 10:44



Bookmark and Share


  Mästaren och Margarinet
Du fingrar på någonting som växer, inte som en finne som sedan exploderar utan som något mindre ömt, mindre ytligt - ett poetiskt självförtroende, kanske.
2010-05-25

  Paulus Johannes Allaverdi
Riktigt riktigt bra! :)
2010-05-01

  En strimma av guld
Minns min ungdom. Bra förmedlat.
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

amber
amber