Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats blinda sökande

Hjärtats blinda sökande

minsta gensvar ökar pulsen

som en ivrig hundvalp

vill så gärna bli omtyckt

ger allt

får en klapp på huvudet

en medlidsam blick

sedan lämnad igen



Hjärtats blinda sökande

trött på att inte duga fullt ut

ledsen över att vara osynlig

aldrig det där fulländade mötet

bara trösten för stunden

aldrig duga för varaktigare bruk


Hjärtats blinda sökande

otacksamt som fan

varför ens försöka

därför att så länge hjärtat slår

så länge vill hjärtat tro

så länge vill hjärtat söka

men fan vet varför man ska försöka

men så länge mitt hjärta slår

så länge rinner hoppet i mina ådror

hett som bara mitt blod kan vara

klarsyn är en förbannelse

när hjärtat är en obotlig romantiker

och förnuftet bara skakar på huvudet





Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-25 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP