Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det levande ljusets varma sken



När nu lampan slocknat

är det mörkt som bara den.

Jag önskar att jag kunde

vicka på min persienn.


För att åter sprida ljuset

i alla vrår o hörn.

Men persiennen har ju fastnat

och fått en riktig törn.


Det finns trots allt en lösning

att slippa mörkret se.

Att tända med en sticka

för ljus den då kan ge.


I det varma ljusets sken

sen bara där få vara.

Det är allting jag begär

för att detta livet klara.




Bunden vers (Rim) av Carina Johansson
Läst 354 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-08 11:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag gillar dina dikter,
fin!
2010-05-09

  stenen/ Yv Ericsson
Ja bara den lilla gnistan kanske. Fin dikt med fina rim.
2010-05-08

  mare VIP
Precis, bara få vara..skönt..
2010-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Carina Johansson
Carina Johansson