Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att slåss mot ett osynligt monster


Att slåss mot ett osynligt monster
något från det förflutna
Svårt

man är maktlös

när ditt hjärta är fånget i ett förflutet
hos någon som är så otacksam och korkad
att han valt bort dig.

Hur få ditt hjärta vakna
se sanningen
släppa taget om det förflutna
se nya möjligheter
se vad du kan vinna istället

varför fastnar man i det förgångna
varför ser man bara de goda stunderna
är man så lättlurad?
varför lever man upp för de få goda stunderna mitt i allt elände

är det som ett missbruk?
där man satsar så mycket av en själv
att man blir fast
utnyttjad
mjölkad på allt man kan ge
och vill ha återbäring
ge lite till
ännu mer
få ett par ljusa stunder
sedan åter förtvivlan

Hellre än att acceptera förlusten av sina investeringar
släppa taget
ta ett blankt papper
börja på nytt
lite i taget
men ändå nya tag

det är så svårt att slåss mot ett förflutet
ett osynligt monster
för det slåss inte renhårigt
det påminner bara om de goda stunderna
fast de dåliga var många, många fler

Jag är beredd att kämpa
men
varför
för vem
finns det någon för mig?




Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-08 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP