Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till KD och SD som envisas med begreppet


De riktiga verklighetens folk

De riktiga verklighetens folk
är de som inte blundar
för verkligheten

De riktiga verklighetens folk
är de som ser
att allt inte är
som det ser ut att vara

De riktiga verklighetens folk ser lidandet
orättvisan
och alla omständigheterna
bortom välklippta gräsmattor
och radio p4

De riktiga verklighetens folk
har barn som är homosexuella
mammor som får cancer
vänner som dör i trafikolyckor

De riktiga verklighetens folk
känner lycka och smärta på riktigt
de irriterar sig inte på
att allt inte är perfekt

för de riktiga verklighetens folk
är i verkligheten
med verkligheten
och blundar inte
för verkligheten




Fri vers (Spoken word/Slam) av Danic
Läst 497 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-12 16:44



Bookmark and Share


  Pontus W.U
starkt, laddat och så sant! väl skrivet!
2011-05-25

  aol
en sann tung skrit, hattlyft
2010-07-18

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker mig ha läst om allt det här förut någonstans, det är bara uttrycket som känns nytt och trendigt, ja du får ursäkta mig för att jag inte så mycket lämnar kritik på dikten som sådan utan mera på själva budskapet som det väl inte är varken första eller sista gången som någon vill berätta för massorna om, trots att dessa massor kan tänkas ha hört, läst och sett alltsammans förut.
jag ger därför texten blott en enda ros, så röd som aldrig havet
2010-07-07

  Karl den store VIP
Word!
2010-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Danic
Danic